Αναγνώστες

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

'Eχεις ακμή; Άλλαξε Διατροφή.. 🍔🍟🍕

Έχεις ακμή; Άλλαξε διατροφή!

Τρέμετε κάθε πρωί που πάτε στον καθρέπτη μήπως δείτε ένα νέο σπυράκι; Αν ναι, πρέπει να γνωρίζετε ότι εκτός από την περιποίηση του δέρματος εξωτερικά μπορείτε να προλάβετε την εμφάνιση των σπυριών και εσωτερικά, αποφεύγοντας ή επιλέγοντας κάποιες τροφές.
   Αν το δέρμα σας έχει την τάση να εμφανίζει σπυράκια τότε τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι και τόσο φιλικά για εσάς. Το γάλα είναι πλούσιο σε ορμόνες που απορροφώνται από το σώμα σας. Επίσης, το γάλα βοηθάει το σώμα να παράγει τις δικές του ορμόνες με αποτέλεσμα το δέρμα να παρουσιάζει περισσότερη λιπαρότητα. Αντί για το πλήρες αγελαδινό γάλα επιλέξτε γάλα σόγιας ή γάλα αμυγδάλων. Αν σας είναι απαραίτητα τα γαλακτοκομικά προϊόντα επιλέξτε αποβουτυρωμένο ή άπαχο γάλα, τυρί και γιαούρτι. Απλά βεβαιωθείτε να λαμβάνετε το απαραίτητο για τον οργανισμό ασβέστιο και από άλλες τροφές.

  Αποφύγετε τους λευκούς υδατάνθρακες όπως η ζάχαρη, το ψωμί, τα αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, λευκό ρύζι και πατάτες. Η διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες αυξάνει τα επίπεδα των ανδρογενών ορμονών (που ενεργοποιούν τους σμηγματογόνους αδένες και προκαλούν ακμή). Επίσης, οι υδατάνθρακες φουσκώνουν και προκαλούν μια αίσθηση δυσφορίας. Αν πρόκειται να φάτε υδατάνθρακες συνδυάστε τους με πρωτεΐνες ώστε να φάτε λιγότερους υδατάνθρακες, για παράδειγμα συνδυάστε το ρύζι με κρέας κοτόπουλου.

  Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά βακτηρίδια που προκαλούν ακμή και είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες συστατικό. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται στο άπαχο κόκκινο κρέας (κυρίως βοδινό και αρνίσιο κρέας), καθώς και στις φακές, τα φασόλια, και τα στρείδια. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποφεύγονται τα συμπληρώματα ψευδαργύρου, διότι ο υπερβολικός ψευδάργυρος μπορεί να είναι τοξικός για τον οργανισμό. Καλό είναι να λαμβάνεται ψευδάργυρο μόνο από το φαγητό σας.

Μπορείτε επίσης να με βρέιτε και εδώ: 
💎Instagram:@beautybykaterinaki 

⭐Για συνεργασιες στειλτε μου E-mail: katerinaki_kag@yahoo.gr ⭐











Φιλάκια πολλά..
Κατερίνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν σου άρεσε το post γίνε μέλος και κάνε ένα share ♥