Αναγνώστες

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Βασανίζεσαι από τον επιχείλιο έρπη?? Σου έχω την λύση!!

 


Καλησπέρα κορίτσια μου..Εδώ και 3 με 4 μέρες έχω βγάλει επιχείλιο έρπη και μπορώ να πώ πώς με βασανίζει αρκετά... Δεν ξέρω ποιές ξέρετε αλλά η κρέμα που πουλάνε στα φαρμακεία για τον επιχείλιο έρπη που λέγεται Zovirax είναι αρκετά ακριβό,έτσι αποφάσισα να ψάξω και να μάθω τι μπορεί εναλακτικά να τον εξαφανίσει... Έτσι έμαθα για τα φύλλα δάφνης.. Πάμε να δούμε κάποιες πληροφορίες για τα φύλλα δάφνης!!!

Ένα από τα πιο αγαπημένα φυτά των αρχαίων Ελλήνων υπήρξε η δάφνη του Απόλλωνα , αφού σε αυτή απέδιδαν θεϊκές ιδιότητες. Με τα φύλλα της έφτιαχναν στεφάνια και στόλιζαν τα κεφάλια των αθλητών ή των δοξασμένων.

Στη δάφνη αποδίδονται φαρμακευτικές ιδιότητες από τα προϊστορικά χρόνια. Ο Ιπποκράτης τη χορηγούσε ως αναλγητικό μετά τον τοκετό και σε διάφορα γυναικολογικά προβλήματα. Με δαφνέλαιο θεράπευε τη στειρότητα. Ο Διοσκουρίδης συνιστούσε το αφέψημα της σε παθήσεις της κύστης και της μήτρας, τους λιωμένους καρπούς της στο άσθμά και στη φυματίωση και το χυμό τους σε περιπτώσεις βαρηκοΐας και κόπωσης. Στη λαϊκή θεραπευτική θεωρείται ως αντιρρευματικό, εναντίον της παραμορφωτικής αρθρίτιδας και ως βοηθητικό της πέψης. Με μηχανική συμπίεση των καρπών παίρνουμε το δαφνέλαιο και από την απόσταξη των φύλλων αιθέριο έλαιο. Από το Άγιο Όρος εξάγεται άριστης ποιότητας δαφνέλαιων με βρασμό των καρπών. Το εκχύλισμα της δάφνης καταπολεμά τα φουσκώματα, ανοίγει την όρεξη και τονώνει τα τεμπέλικα στομάχια. Αντισηπτική, είναι πολύτιμη για το συνάχι και τη βρογχίτιδα. Το δαφνέλαιο είναι κατάλληλο για τους ρευματισμούς..


Οι ιδιότητες:
1.Αναλγητικό

2.Αντιπαρασιτικό (ψείρες, τσιμπούρια κ.α.)


3.Αντιπαροξυσμικό


4.Αντισπασμωδικό


5.Δερματικές παθήσεις


6.Διεγερτικό


7.Διουρητικό


8.Δυσπεψία


9.Εμμηναγωγό


10.Ενάντια στην πρόκληση πληγών


11.Ερεθιστικό δέρματος


12.Εφιδρωτικό


13.Καταπραϋντικό


14.Καταρροή


15.Οίδημα


16.Παράλυση


17.Πληγή


18.Ρευματικά


19.Στομαχικές παθήσεις


20.Στυπτικό-Αιμοστατικό


21.Τονωτικό


22.Υστερία


Τι έκανα εγώ:

Έβαλα όσο νερό ήθελα μέσα σε ένα μπρίκι και φύλλα δάφνης,τα άφησα όσο ποιό πολύ μπορούσα να βράσει και το νερό από διαφανές να γίνει κίτρινο... Μετά το έβαλα μέσα σε μία κούπα και με μία μπατονέτα έβαλα τοπικά πάνω στον επιχείλιο έρπη... 
Βάζεις τοπικά κάθε μισή με μία ώρα!!

Αυτό που κάνει στην ουσία είναι να καίει το μικρόβιο!!


Επίσης μπορείτε να με βρείτε και εδώ:

Email: rinakaterina80@yahoo.gr
Φιλάκια πολλά

Κατερίνα <3