Αναγνώστες

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Tip Of The Week(beauty)/Clean & Happy(Πώς να κάνω σωστό ντεμακιγιάζ) #3

    

Καλημέρα κορίτσια... Συνεχίζουμε και σήμερα με το πώς θα πρέπει να κάνουμε το σωστό ντεμακιγιάζ... Θα ξεκινήσω γενικά..


Το πρόσωπό μας αναπνέει, τρέφεται, ενυδατώνεται. Αν δεν το περιποιούμαστε σωστά μπορεί να ασφυκτιά, να διψάει, να γίνεται θαμπό και τραχύ, να ξεφλουδίζει και τελικά να μας απογοητεύει όταν το αντικρίζουμε στον καθρέφτη. Κατ’ αρχάς, μην κοιτάτε την επιδερμίδα των μοντέλων στα περιοδικά! Πέρα από το ότι είναι η δουλειά τους να είναι όμορφες (που σημαίνει ότι περιποιούνται περισσότερο απ’ όσο δύναται μια νορμάλ γυναίκα, νοικοκυρά, εργαζόμενη ή/και μητέρα), φωτογραφίζονται σε χώρους με ειδικούς φωτισμούς και φίλτρα, μακιγιάρονται από επαγγελματίες (ακόμα κι αν στα μάτια μας φαίνονται άβαφες, είναι μακιγιαρισμένες στην εντέλεια), κι έπειτα -φυσικά- η φωτογραφία επεξεργάζεται και πάλι από επαγγελματίες. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το δικό μας “θνητό” πρόσωπο, με τα μοντέλα στις αφίσες και τα περιοδικά, ας μην ξεγελιόμαστε! Πέρα από αυτή τη σύγκριση, όμως, δεν είναι σοφό να κάνουμε καμία άλλη σύγκριση! Το δέρμα της κάθε μιας είναι διαφορετικό, οι συνθήκες ζωής της κάθε μιας είναι διαφορετικές, η διατροφή διαφέρει… κανενός το δέρμα δεν είναι πανομοιότυπο με κάποιου άλλου. Μια είναι η μόνη σύγκριση που μπορούμε  να κάνουμε: να συγκρίνουμε την εικόνα του προσώπου μας στο παρόν, με την εικόνα του προσώπου μας στο παρελθόν.


Πώς θα κάνω σωστό ντεμακιγιάζ (καθαρισμό);
1) Πρέπει να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα για το δικό σου δέρμα (γαλάκτωμα, τζελ ή σαπούνι). Ένα κανονικό δέρμα μπορεί να χρησιμοποιήσει γαλάκτωμα ή τζελ καθαρισμού. Ένα ξηρό δέρμα μόνο γαλάκτωμα. Ένα λιπαρό έχει να διαλέξει μεταξύ γαλακτώματος, τζελ ή ουδέτερου σαπουνιού. Εάν το πρόσωπό σου είναι ακμιακό, θα χρειαστείς φαρμακευτικό σαπούνι. Για την καλύτερη επιλογή, απευθύνσου στην αισθητικό σου ή στον φαρμακοποιό σου.
2) Πάντοτε να επιλέγεις και την κατάλληλη συνοδευτική λοσιόν. Μαλακτική λοσιόν για το ξηρό δέρμα, σηπτική για το λιπαρό, τονωτική για το κανονικό.
3) Μην ξεχνάς ότι τα μάτια χρειάζονται ειδικά προϊόντα ντεμακιγιάζ. Αν δεν θέλεις να ερεθιστούν και να τσούξουν, να χρησιμοποιείς διαφορετικό προϊόν καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.
4) Μαζεύεις πίσω τα μαλλιά σου για να μην τα βρέξεις και βάζεις μια μικρή ποσότητα από το προϊόν καθαρισμού στο χέρι σου. Εφαρμόζεις στο πρόσωπο και τρίβεις με κυκλικές κινήσεις. Στα μάτια δεν τρίβεις με ένταση, εφαρμόζεις το ξεχωριστό προϊόν σαν να χαϊδεύεις, με απαλές κυκλικές κινήσεις.
5) Με τη χούφτα σου ρίχνεις αρκετή ποσότητα δροσερού νερού στο πρόσωπό σου, μέχρι να φύγουν τα υπολείμματα του προϊόντος καθαρισμού. Αν κρίνεις ότι απαιτείται, επαναλαμβάνεις τη διαδικασία μέχρι να νιώσεις εντελώς καθαρό το πρόσωπό σου.
6) Σκουπίζεις ταμποναριστά το πρόσωπό σου σε μια καθαρή πετσέτα (αν έχεις κάνει σωστό καθαρισμό, δεν θα μείνουν χρώματα από μάσκαρα, σκιά ή make up στην πετσέτα)
7) Σε ένα βαμβάκι βάζεις μια μικρή ποσότητα από τη λοσιόν και την περνάς σε όλη την επιφάνεια του προσώπου.
Έχεις ολοκληρώσει τον σωστό καθαρισμό του προσώπου. Το δέρμα σου σε αγαπάει! Είσαι καθαρή και έτοιμη για χαλάρωση… :) :)  Αυτά από μένα.. Ελπίζω να με στυρίξετε για αυτή την προσπάθεια που κάνω με αυτό το νέο πόστ...

Επίσης μπορείτε να με βρείτε και εδώ:
Email: rinakaterina80@yahoo.gr

Νέο *Instagram: Katerinaki_beauty2

*Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή !!!*


Φιλάκια πολλά

Κατερίνα <3 

2 σχόλια:

Εάν σου άρεσε το post γίνε μέλος και κάνε ένα share ♥