Αναγνώστες

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Tip Of The Week(beauty)-5 πιο επικίνδυνα συστατικά καλλυντικών!! #10














Δεν είναι λίγες οι μεγάλες εταιρείες που προσπαθώντας να αυξήσουν το κέρδος τους από όποιο brand έχουν, επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν πιο φθηνές εκδοχές συστατικών στα προϊόντα τους, προκειμένου να μειώσουν το κόστος. Παρότι αρκετές έρευνες δεν έχουν δείξει σαφή αποτελέσματα σχετικά με αυτά τα συστατικά, αρκετά συχνά κάποια από αυτά μπορεί μακροπρόθεσμα να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία μας. Μάθετε ποια είναι για να τα αποφεύγετε όσο είναι εφικτό!!


Parabens: χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά σε καλλυντικά για να τα προστατεύουν από την ανάπτυξη βακτηριδίων. Η δράση τους είναι αμφιλεγόμενη καθώς σύμφωνα με κάποιες έρευνες δείχνουν να μιμούνται τα οιστρογόνα, τα οποία αποτελούν έναν παράγοντα στην ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Επίσης, συμβάλλουν στη γήρανση του δέρματος και την καταστροφή του DNA με αποτέλεσμα την επιβράδυνση ανανέωσης των κυττάρων.


Phthalates: χρησιμοποιούνται ως διαλυτικά για να βοηθούν άλλα συστατικά να αναμειγνύονται σε ένα καλλυντικό διάλυμα. Μπορεί να προκαλέσουν αναπαραγωγικές και αναπτυξιακές διαταραχές λόγω της τοξικότητάς τους, οδηγώντας σε σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ο καρκίνος.


Triclosan: η χρήση του ως αντιβακτηριδιακός παράγοντας το καθιστά υπεύθυνο για ορμονικές δυσλειτουργίες καθώς και για την εμφάνιση αλλεργιών. Μπορεί να βλάψει κάθε μορφή υδάτινης ζωής καθώς δε διασπάται. Επίσης, μπορεί να αυξήσει την αντίσταση στα αντιβιοτικά.


Propylene glycol: χρησιμοποιείται ως διαλυτικός, ενυδατικός και αφροποιητικός παράγοντας. Η παρατεταμένη έκθεση σε αυτό μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωση του στον οργανισμό προκαλώντας ερεθισμούς, ναυτία και πονοκεφάλους.


Mineral oil: είναι ακόμα ένας ενυδατικός παράγοντας που εμπεριέχεται και στη σύσταση των αρωμάτων των καλλυντικών. Είναι ένα παράγωγο από την απόσταξη βενζίνης και πετρελαίου. Η ποσότητα του πλεονάζει τόσο πολύ που είναι πιο ακριβό να καταστραφεί παρά να αγοραστεί για κάποια χρήση. Τα αρνητικά του είναι ότι μπορεί να φράξει του πόρους αλλά και να μειώσει την επίδοση των πνευμόνων.


Συμπέρασμα: είναι βασικό να δίνουμε περισσότερη προσοχή στα συστατικά των προϊόντων που αγοράζουμε, με γνώμονα πάντα την υγεία μας. Μπορεί κάποιες δράσεις αυτών των προϊόντων να προκύπτουν σε ακραίες περιπτώσεις όμως πάντα υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές για την περιποίηση μας και πρέπει να τις επιλέγουμε! Με αυτό τον τρόπο ασκούμε έμμεσα πίεση στις μεγάλες εταιρείες καλλυντικών για να χρησιμοποιήσουν ποιοτικά καλύτερα και λιγότερο βλαβερά συστατικά.


Θα ήταν καλό να γνωρίζουμε κάποια πράγματα και να τα έχουμε στον νού μας!!! 

☺Μπορείς να με βρείς στην σελίδα μου στο fb εδώ
☺Για να ενημερώνεσε καθημερινά με τις φωτογραφίες που ανεβάζω στο instagram με όνομα Katerinaki_beauty2
☺Και τέλος μπορείς να με βρείς στο twitter με όνομα @rinakaterina80Katerinaki_beauty2)
☺My E-mail: rinakaterina80@yahoo.gr




Φιλάκια πολλά,
Κατερίναα 


4 σχόλια:

Εάν σου άρεσε το post γίνε μέλος και κάνε ένα share ♥