Αναγνώστες

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

10 φυσικές μάσκες προσώπου ^.^

Πανεύκολες μάσκες προσώπου με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.
Επιστροφή στη φύση.



Καλησπέρα κορίτσια,Χρόνια πολλά,Χριστός ανέστη !!
Γυρνάμε μετά από το Πάσχα με 10 συνταγές για το πρόσωπο !! 

Μάσκες Ενυδάτωσης Προσώπου


1. Με μπανάνα
Λίγη ώριμη μπανάνα, μία κουταλιά μέλι και 3 σταγόνες λεμόνι. Λιώνουμε τη μπανάνα με το πιρούνι, βάζουμε το μέλι και το λεμόνι και ανακατεύουμε. Εφαρμόζουμε σε όλο το πρόσωπο για 20 λεπτά, εκτός από την περιοχή των ματιών. Καθαρίζουμε το πρόσωπο με χλιαρό νερό.
2. Με γιαούρτι
Μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και μία κουταλιά μέλι. Καλό θα ήταν να το έχετε ζεστάνει λίγο για να μπορέσει να ομογενοποιηθεί το μείγμα ευκολότερα. Το απλώνετε στο πρόσωπό σας και για 15-20 και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.
3. Με αχλάδι
Θα χρειαστείτε ένα αχλάδι σε κομματάκια, ένα κουταλάκι μέλι και μία κουταλιά κρέμα γάλακτος για βαθύτερη ενυδάτωση. Πολτοποιείτε το αχλάδι και βάζετε τα υπόλοιπα συστατικά μέσα. Εφαρμόζετε στο πρόσωπο για 15 λεπτά.
4. Με μέλι
Ανακατεύετε μία κουταλιά της σούπας μέλι με 100ml  νερό και ελάχιστο λεμόνι. Πανεύκολα έχετε δημιουργήσει μία ενυδατική λοσιόν για καθημερινή χρήση. Μπορείτε να την κρατήσετε στο ψυγείο για να είναι δροσερή κατά την εφαρμογή.

Μάσκες Απολέπισης

1. Με αλεύρι
Για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα χρησιμοποιήστε μία κουταλιά αλεύρι και λίγο μέλι. Ανακατεύετε και απλώνετε στο πρόσωπο. Μπορείτε να την κάνετε καθημερινά.
2. Με καρότο
Θα χρειαστείτε χυμό από δύο καρότα, τρεις κουταλιές της σούπας γάλα και μία γενναία κουταλιά λιναρόσπορο. Εφαρμόστε για 20 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι.
 
3. Με βρώμη
Τρεις κουταλιές βρώμη, ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού. Προσθέστε στο μείγμα γάλα μέχρι να αποκτήσει τη μορφή κρέμας. Ξεπλένετε πάλι με κρύο νερό.
4. Με άργιλο
Διαλύουμε σε χαμομήλι πράσινη άργιλο σε σκόνη. Βάζουμε τόση ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά σφιχτό, ώστε να απλώνεται στο πρόσωπο. Βάζουμε ένα παχύ στρώμα αλλά προσέχουμε το χρόνο που θα το αφήσουμε. Όταν ξεκινήσει να στεγνώνει και να τραβά το πρόσωπο το αφαιρούμε με χλιαρό νερό.

Μάσκες Σύσφιξης Προσώπου

 

1. Με αυγό
Χτυπάτε δύο ασπράδια αυγών και τα απλώνετε στο πρόσωπο, εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια. Τα αφήνετε περίπου 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει το πρόσωπο να σας τραβά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και βάζετε ενυδατική κρέμα.
2. Με γλυκερίνη
Χτυπάτε ένα ασπράδι αυγού, ένα κουταλάκι γλυκερίνη, ένα κουταλάκι μέλι και λίγο αλεύρι. Εφαρμόζετε στο πρόσωπο για 15 λεπτά και ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να κάνετε τη συγκεκριμένη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

Μπορείτε να με βρείτε και εδώ:
Email: rinakaterina80@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν σου άρεσε το post γίνε μέλος και κάνε ένα share ♥